Search Suggestions
      събота, 12.07.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Д-р Николова, БАБХ: Прясната риба е с лека слуз по повърхността си, очите трябва да са бистри

          Прясната риба е с лека слуз по повърхността си, очите трябва да са бистри и изпъкнали, хрилете да са прилепнали към тялото. Това обясни пред Евроком д-р Татяна Николова, началник-отдел  Дирекция „Контрол на храните“ в Българската агенция по безопасност на храните, по повод засилените проверки преди Никулден по във всички обекти, където се предлага риба. Тя допълни, че при натиск с пръст върху мускулатурата не трябва да остава вдлъбнатина.

          - Реклама -

          БАБХ налага най-строгите си мерки при нерегламентираната продажба, защото това крие рискове за консуматорите, категорична бе тя.

          „Проверяваме дали се спазват от търговците и служителите противоепидемичните мерки – дали се използват предпазни шлемове, маски, ръкавици“, уточни д-р Николова.

          Според нея е важно да се спазват мерките не само при приготвянето на храната, но и при нейната доставка:

          „В никакъв случай не трябва да неглижираме безопасността на рибата и рибните продукти. Произходът трябва да е гарантиран с документи. Рибата трябва да е съхраняване в необходимите условия, както е описано от производителя“.

          Прясната риба е с лека слуз по повърхността си, очите трябва да са бистри и изпъкнали, хрилете да са прилепнали към тялото. Това обясни пред Евроком д-р Татяна Николова, началник-отдел  Дирекция „Контрол на храните“ в Българската агенция по безопасност на храните, по повод засилените проверки преди Никулден по във всички обекти, където се предлага риба. Тя допълни, че при натиск с пръст върху мускулатурата не трябва да остава вдлъбнатина.

          - Реклама -

          БАБХ налага най-строгите си мерки при нерегламентираната продажба, защото това крие рискове за консуматорите, категорична бе тя.

          „Проверяваме дали се спазват от търговците и служителите противоепидемичните мерки – дали се използват предпазни шлемове, маски, ръкавици“, уточни д-р Николова.

          Според нея е важно да се спазват мерките не само при приготвянето на храната, но и при нейната доставка:

          „В никакъв случай не трябва да неглижираме безопасността на рибата и рибните продукти. Произходът трябва да е гарантиран с документи. Рибата трябва да е съхраняване в необходимите условия, както е описано от производителя“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ТРЕВОГА: Рязко увеличение на случаите на 2 опасни болести у нас

          Ръст на случаите на лаймска болест и лайшманиоза в България е отчетен в сравнение със същия период на миналата година. Лайшманиозата, която досега е...

          ТЕЦ „Бобов дол“ отново замърсява въздуха: „Грийнпийс“ изнесе тревожни данни в студиото на Евроком

          Преди две седмици "Грийнпийс" алармираха за поредното превишение на нормите за замърсяване в района на ТЕЦ "Бобов дол", което беше отчетено от

          Силви Кирилов: Чакаме два медицински хеликоптера тази година, догодина – още три (ВИДЕО)

          Здравният министър Силви Кирилов съобщи на брифинг, че до края на годината се очаква доставката на още два медицински хеликоптера, а догодина ще бъдат...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions