вторник, 01.10.24
12.9 C
София
17 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: Путин нападна Украйна, започна стрелба в няколко града (ВИДЕО)

      Руският президент Владимир Путин обяви военна операция в Украйна, започна стрелба в няколко града. Президентът Владимир Зеленски обяви извънредно положение в цяла Украйна.

      Путин през тази нощ обяви в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието „специална военна операция в Донбас“.

      Путин призова украинските войници да се предадат и да се приберат по домовете си. И предупреди, че ако това не се случи, Киев ще носи отговорността за по-нататъшни кръвопролития. Държавният глава определи действията си като „самозащита“ и подчерта, че истината и справедливостта са на страната на Русия. Путин беше категоричен, че Москва няма намерение да окупира Украйна.

      Депутатката от украинската Рада Ирина Геращенко написа във Фейсбук, че в столицата са чути три експлозии около 5:00 ч. сутринта.

      Путин твърди, че решението за „военна операция“ е взето, за да защити хората, които „в продължение на осем години са подложени на геноцид от страна на киевския режим“.

      Путин предупреди срещу опити за намеса в случващото се отвън, особено с военни средства: „Никой не трябва да има съмнение, че директна атака срещу Русия ще доведе до поражение и ужасни последици за потенциален агресор“.

      „Който се опитва да ни пречи и още повече да създава заплаха за нашата страна, за нашия народ, трябва да знае, че отговорът на Русия ще бъде незабавен и ще ви доведе до такива последици, които никога не сте изпитвали в историята си. Ние сме готови за всяко развитие на събитията,  взети са всички необходими решения в това отношение. Надявам се, че ще бъда чут“, каза президентът.

      ЕТО И ЦЯЛОТО ИЗВЪНРЕДНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ВЛАДИМИР ПУТИН:

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ