Search Suggestions
      четвъртък, 03.10.24
      19.8 C
      София
      20 C
      Пловдив
      17 C
      Варна
      Search Suggestions

          Ген. Игор Конашенков: САЩ и НАТО са подготвяли нападение на Украйна в Донбас през март

          Нападението на Русия над Украйна е изпреварило и осуетило мащабна украинска офанзива в Донбас, която трябвало да започне през март.

          „Това се доказва от секретни документи на командването на Националната гвардия, попаднали във владение на руски военни по време на „специалната военна операция“, съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

          По думите му става въпрос за спряно „настъпление на ударни групи на украински войски срещу Луганската и Донецката народни републики, които не се контролират от Киев, през март тази година“.

          Според Конашенков все още не е известно колко дълбоко са участвали САЩ и НАТО в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската армия, се казва в съобщението на ТАСС.

          „Специалната военна операция на руските въоръжени сили, проведена от 24 февруари, предотврати и осуети мащабно настъпление на ударни групи на украинските войски срещу Луганската и Донецката народни републики, които не са контролирани от Киев, през март т.г. година“, каза пред журналисти генерал-майор Игор Конашенков.

          „Така засега остава неясен само един въпрос: колко дълбоко ръководството на САЩ и техните съюзници от НАТО са били замесени в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската междуведомствена групировка войски в началото на март. Всички онези, които толкова много ги е грижа за мира в Украйна днес“, каза той.

           

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions