събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      КПКОНПИ ще стопанисва конфискувано имущество и по производства в държави от ЕС

      Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ще стопанисва конфискувано и обезпечено имущество и по производства в други държави членки на ЕС, решиха депутатите с приетите на първо четене промени в Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество.

      Промените бяха гласувани с 96 гласа „за“, четири „против“ и 21 „въздържал се“.

      „За“ гласуваха народните представители от „Продължаваме Промяната“, „БСП за България“ и „Демократична България“.

      ГЕРБ-СДС гласуваха „против“, а ДПС и „Възраждане“ – „въздържал се“.  

      С промените се въвеждат изисквания на еврорегламент в областта на взаимното признаване на актове по наказателноправни въпроси.

      „Целта му е да се улесни трансграничното възстановяване на активи, както и да ускори и опрости обезпечаването и конфискацията на активи, придобити от престъпна дейност в Европейския съюз“, се посочва в доклада на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси.

      В него се отбелязва, че с промените се въвеждат единни правила относно производството по признаване и изпълнение на актове за обезпечаване, издадени от държава членка, правните средства за защита на засегнатите лица, както и постановяването и изпращането на актове за обезпечаване за признаване и изпълнение в друга държава членка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ