неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Украинска учителка се изправя пред съда: Твърдяла, че Путин спасява Украйна

      В Житомир ще бъде съден учител по украински език, който отрече въоръжената агресия на Русия срещу Украйна и нарече зверствата в Буча инсценирани. Това съобщават от Главната прокуратура.

      „Прокурорите на Житомирската окръжна прокуратура внесоха обвинителен акт срещу местен жител в съда по факта на публично отричане на въоръжена агресия срещу Украйна, установяване и одобряване на временна окупация на част от територията на Украйна и публични призиви за подкрепа. решенията и действията на държавата-агресор (част 1 на член 111-1 от Наказателния кодекс на Украйна)“, се казва в съобщението.

      Според прокуратурата разследването е установило, че по време на среща на учителската асоциация учителка по украински език от едно от училищата в Житомир убедила колегите си, че в Украйна няма война, а „военна специална операция“ на руснаците. въоръжени сили, оказващи помощ на „братския“ украински народ.

      „Обвиняемата твърди, че украинските медии дезинформират населението за последствията от руската окупация в градовете и селата, по-специално тя нарече екзекуциите на цивилни в Буча инсценирани заговори“, се казва в доклада.

      Жената също така каза на колегите си, че руският президент Владимир Путин иска да спаси украинския народ от така наречените „бандеровци“ с помощта на „специална военна операция“ и уж да „помогне“ на страната ни в борбата срещу „нацистите, “, съобщи пресцентърът на СБУ в Житомирска област на страницата си във Фейсбук.

      Следователно, според нея, съпротивата срещу нашествениците е безсмислена.

      Досъдебното разследване е извършено от Районното полицейско управление на Главното управление на националната полиция в Житомирска област.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ