неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Армията на Того е виновна за взрив, при който седем цивилни граждани загинаха

      Армията на Того заяви в четвъртък, че е отговорна за взрива, при който са загинали седем души и са били ранени още двама, след като ги е взела за джихадисти.

      Експлозията се е случила в събота в северната префектура Того, където действат бойци, свързани с групировката „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“.

      В четвъртък началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Того генерал Даджа Маганаве заключи, че самолетът погрешно е насочил оръжието си към цивилните в село Маргба, префектура Тоне.

      Генерал Маганаве заяви, че армията е получила преди това „разузнавателна информация“, показваща заплаха от „проникване на въоръжени банди, които искат да извършват терористични нападения“ срещу местните общности.

      „Въоръжените сили на Того изразяват дълбокото си съжаление от тази трагедия и подновяват искрените си съболезнования към семействата на засегнатите и още веднъж пожелават бързо възстановяване на ранените“.

      Той добави, че ще бъде направено „всичко възможно“, „за да се предотврати повторение на подобна трагедия“.

      Миналия месец Того обяви извънредно положение в северните си префектури заради заплахата от нападения на ислямистки бойци.

      През май при нападение в региона бяха убити осем тогоански войници.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ