понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кои са ползите от лавандулата?

      Когато чуете думата „лавандула“, може веднага да се сетите за по-светъл нюанс на лилаво. Но в тази билка има нещо повече от нейния красив цвят.

      Прочетете, за да научите за възможните ползи за здравето от лавандула, както и за други употреби и потенциални рискове, свързани с употребата на билката.

      Какво точно е лавандула?

      Лавандулата е цъфтящо растение от семейството на ментата, което лесно се разпознава по сладкия си флорален аромат. Смята се, че произхожда от Средиземноморието, Близкия изток и Индия, като историята му датира от 2500 години.

      В древността лавандулата е била използвана като свещена билка. Освен това често се използва за освежаване и придаване на лек аромат на различни лични вещи като дрехи и коса.

      Какви са възможните ползи за здравето от лавандулата?

      Днес лавандулата е нещо повече от ароматно растение. Оказва се, че тази билка също се използва често за медицински и терапевтични ползи. Така че, ако се сблъсквате с няколко собствени медицински проблема и не искате да рискувате неприятните странични ефекти, които идват с много лекарства без рецепта и лекарства с рецепта, ето поглед към потенциалните ползи за здравето от употребата лавандула.

      Цялата статия, отрийте тук!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ