неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Устата за „Шарени джендъри“: Ако детето ми дойде и каже „Аз съм котенце“, да му зашия ли опашка?

      Първите хора, които споделиха тази песен („Шарени джендъри“), мои приятели, бяха гейове. „Джендър“ стана жаргон в българския език. Нещо, което хората си говорят помежду си за тези, които се опитват да злоупотребяват, а се крият зад правата на жените. Това коментира рап изпълнителят Иван Динев – Устата в предаването „Часът на избора“, където представи за първи път в телевизионен ефир най-новата си песен „Шарени джендъри“.

      „Чувства се като жена. Той има право да се чувства както си иска. Но не трябва да го налага на хората. Това е все едно да кажеш „2+2=8“, каза още Устата. 

      „На 45 години съм и няма смисъл да казвам нещо на хората, в което не вярвам. Редно ли е това, накъдето е тръгнал целият свят, да се случва. Те говорят за права, а искат да не спазват правила. Няма значение как се чувстваш, но не трябва да караш хората да се съобразяват с това“, категоричен е рапърът. 

      „И аз може да се чувствам най-голямата звезда в България, но трябва ли да ви карам да ми казвате, че аз съм най-голямата звезда в България. И ако не го правите, да ви кажа, че ме дискриминирате, нарушавате моите права. Ако едно дете отиде при родителите си и каже: Тате, аз съм котенце, аз какво трябва да направя? Да му дам котешка храна и да му зашия една опашка ли?“, попита Устата. 

      Трансшоуто, подпомогнато финансово от Фонд „Култура“, продължава да се провежда в столичен гей клуб, каза още Иван Динев.

      Видеото към песента „Шарени джендъри“:

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ