вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Сава Драгунчев: От 11 души в Управителния съвет на НФК само 7 бяха за мен (ВИДЕО)

      Изпълнителният директор на Национален фонд „Култура“ се избира от Управителен съвет. Тоест Управителен съвет от 11 души гласува и избира. Само открехвам вратата, че от тези 11 души само 7 бяха за мен. Формално погледнато, административно погледнато договорът на изпълнителния директор е с министъра на културата, който е и председател на Управителния съвет на Национален фонд „Култура“, така че формално той ме назначава, да.

      Това заяви изпълнителният директор на Национален фонд „Култура“ Сава Драгунчев в предаването „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“.

      На въпрос на водещия Сашо Диков кога ще дойдат 120-те милиона от Брюксел, Сава Драгунчев отговори:

      „Едно разяснение само да внеса. По Плана за възстановяване и устойчивост, това е една схема, която е разработена от специалисти в отделните области, по проект 42 ще постъпят близо 80 милиона в следващите 3 години, ако към тези суми прибавим и сумите, които се полагат на Национален фонд „Култура“ по регулярните програми, отиваме някъде към 110-120 милиона“, уточни Драгунчев.

      „Тези 80 милиона са рапределени на 2 групи. Едната група са около 2 милиона. Това са пари, които са свързани с институционалното развиване на Национален фонд „Култура“ и на тези донорски механизми за подпомагане на българската култура. Там има едни 2 обществени поръчки, които са приключили, те са в ход. Едната е за промени, свързани със законодателството по култура и как се урежда работата на Национален фонд „Култура“. Другата е за тотална смяна на дигиталната работа на Национален фонд „Култура“, тъй като знаете, че към нас кандидатстват едни български организации всяка година, в момента разполагаме с много малък дигитален ресурс и според този план, който е договарян с Брюксел преди 3 години, аз заварвам фактологията такава, каквато е зададена от онова време и от мен се иска, от Национален фонд „Култура“ се иска да има преработен един маниер на работа, свързан с как се подават кандидатурите, прозрачност, ефективност и т.н.“, добави Сава Драгунчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ