четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      4-ТИ ЮЛИ: САЩ празнуват Деня на независимостта!

      Четвърти юли или Денят на независимостта е националният празник на Съединените американски щати. Денят е обявен за празничен и неработен от 1941 година, но традицията за отбелязването на празника датира още от XVIII век и Американската война за независимост.

      На 2 юли 1776 година Континенталният конгрес гласува решението за обявяване на независимост, а само два дни по-късно представителите на 13 английски колонии подписват Декларацията за независимост. Автор на документа е Томас Джеферсън.

      От 1776 година до днес 4 юли е отбелязван като деня, в който се ражда американската независимост. Традиционно празненствата преминават с фойерверки, паради, концерти, семейни събирания.

      Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта – 4 юли.

      „Убеден съм, че връзките между България и САЩ ще продължават да се развиват в духа на трайно приятелство и на стратегическото партньорство, основаващо се на общите ни демократични ценности, споделени интереси и отговорности“, заявява Румен Радев в поздравителния си адрес. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ