неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Проф. Веселин Янчев: Независимостта е състояние и сила на духа

      „Не бива да разглеждаме независимостта в опозиция на зависимост, защото няма държава, няма общество, няма личност, която да е абсолютно независима. Въпросът е как тези зависимости в модерния свят да бъдат използвани в полза и интерес на общото благо. Ние имаме невероятни възможности като нация и като държава точно в сегашния исторически момент да работим в интерес на българите, използвайки ресурса, потенциала, възможностите на тези организации, на които България е равноправен член“. Това заяви ръководителят на катедра „История на България“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Веселин Янчев пред БНР. 
       
      „Този ден е финалът на борбите на българския народ за национално освобождение, за създаване на самостоятелна държава и е отворил нови перспективи пред България. Ако това се осъзнае от българите и престане да бъде формален почивен ден, а истински празник на българската независимост, истинско уважение към борбите на българите за създаване на независима държава, мисля, че повече от това не може да се иска“, добави още той. 
       
      „България в момента е независима държава. Тя има право да взима суверенни решения, включително такива, които не срещат пълна подкрепа на част от обществото“, подчерта  Янчев. 
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ