четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      В НЕИЗВЕСТНОСТ: Изчезнали три българчета в Газа

      Българи, блокирани в Газа, се опитват да се доберат до границата с Египет с надеждата да бъде отворен хуманитарен коридор. Пред Нова телевизия говори баба на три деца, която няма никаква връзка и информация за съдбата на внуците си и тяхната майка. Контактът прекъснал снощи, след като районът, в който са нощували, бил атакуван от въздуха.

      Майката и децата отишли в Газа малко преди да започнат ударите. Първоначално те били в северната част на анклава, но тръгнали на юг в търсене на безопасност. След като връзката с тях прекъснала, бащата на децата също тръгнал от България към границата с Египет. С надеждата да срещне семейството си на граничната бразда, когато най-накрая бъде отворен хуманитарен коридор. Екипът ни потърси информация от МВнР за майката с трите деца. От ведомството все още проверяват случая.

      Дни преди да започне войната, снахата на Инширах Алшарафи и трите ѝ внучета – всички български граждани, отиват при роднини в Газа. Синът ѝ остава в България. Държи връзка с тях до снощи, когато бомба избухва и взривява къщата, в която са всичките ѝ роднини.

      „Брат ми, с един от неговите синове, излизат да носят храни. Те се връщат и цялата 4-етажна сграда рухва върху тях. Живеещите в нея са около 70 души и засега са извадили 40 загинали, сред които и майка ми. Всичките ми племеници и внуците на моя брат са си отишли”, споделя Алшарафи.

      Обажданията по телефона в Газа вече са почти невъзможни и затова не знае къде се намира в момента съпругата му и дали е успяла да стигне.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ