Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Венко Сабрутев: Всеки можеше да взима поне 5 000 евро заплата, ако „Лукойл“ си бяха плащали данъците

          „Лукойл“ трябва да се научи да играе на пазарен принцип, а не да бъде облагодетелствана от държавата и изпълнителният ѝ директор да играе карти с Бойко Борисов“, заяви категорично депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев. 

          Той смята, че идеята за предсрочно прекратяване на дерогацията на руски петрол е била „безумна“ и създава риск за покачване на цените на горивата, както и ръст на инфлацията. По негови изказвания, това е потвърдено от службите и няколко министерства.

          „Разумът и аргументите надделяха и това няма да се случи. Благодарение на дерогацията накрахме „Лукойл“ да върнат бизнеса си от Швейцария в България, за да си плащат данъците тук. Трябва да разберат, че в България вече има управление и да се научат да плащат данъците си“ , подчерта Сабрутев. 

          Той допълни, че за последните 12 години „Лукойл“ не са платили 1 лев данък, а ако изказването на Делян Добрев е вярно и за една година дължат 3 милиарда долара, сумата за 12 години става много обемиста. Ако ако „Лукойл“ си бяха плащали данъците последните 12 години, всеки можеше да взима поне 5 000 евро заплата, заяви категорично Сабрутев. 

          Сабрутев посочи, че е важно да се провери кой е бил политикът или политиците, които са били на веригата на „Лукойл“. 

          Сабрутев показа графика на цените на горивата преди и след дерогацията на руски петрол за „Лукойл-Нефтохим“. По думите му, тя има смисъл, но не може да продължи вечно.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions