понеделник, 30.09.24
8.9 C
София
13 C
Пловдив
12.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИТН няма да присъства на извънредно заседание на СОС за санирането

      „Вчера, в края на работния ден, който е и краят на работната седмица, по имейл се получи покана за извънредно заседание на общинския съвет на 15.01. (понеделник) с мотив вземане на спешно решение.

      Съветниците от ИТН няма да присъстват на подобни заседания, а само и единствено на такива, отговарящи на закона и правилника на СОС.“

      Това обяви общинският съветник Пламен Данаилов от ИТН в съобщение до медиите.

      От него става ясно, че ИТН няма да присъстват на извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) в понеделник, на което ще се обсъжда програмата за саниране на жилища.

      Ето какво още пише в прессъобщението: 

      Вчера, в края на работния ден, който е и краят на работната седмица, по е-мейл се получи покана за извънредно заседание на общинския съвет на 15.01. (понеделник) с мотив вземане на спешно решение.

      Оставяме на страна, че общинският съвет не е избрал председател и не е формирал постоянни комисии, което значи, че не може да вземе подобно решение. Оставяме на страна, че изпратеният доклад, въз основа на който се иска свикване на извънредно заседание, не отговаря на правилника за работа на СОС и по същество не съдържа решение.

      За нас изключително притеснителен е фактът, че казусът не беше дори представен на срещата, която се състоя в кабинета на кмета на 10.01. и на заседанието на общинския съвет на 11.01. Всичко това води до следния извод: Или така създалата се ситуация манифестира хаоса в работата на Столична община, или става въпрос за опит за допълнително нагнетяване на напрежението между общинските съветници в СОС.

      При всички положения губещи са жителите на столична община и ние, техните избраници и представители не бива да допускаме повече това! Общинските съветници от ИТН са последователни в действията си и от ден първи са представили решение за излизане от ситуацията! Съветниците от ИТН няма да присъстват на подобни заседания, а само и единствено на такива, отговарящи на закона и правилника на СОС.

      Надяваме се колегите скоро да осъзнаят своята отговорност и да проявят повече конструктивност и готовност за сътрудничество в името на гражданите на Столична община!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ