неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Аферата Глеб Мишин: Опитал да получи българско гражданство с подправени документи

Глеб Мишин е опитал да получи българско гражданство чрез преправени документи, съобщи заместник-министърът на правосъдието Георги Николов пред временната парламентарна комисия по случая.

От тази седмици се върнаха документите на Глеб Мишин, който също е кандидат за българско гражданство също с подправени документи, посочи Николов. Той добави, че ДАНС са върнали становище – „Не“, след като преписката за гражданството на Мишин е изпратена за съгласуване до агенцията.

Николов посочи още, че е информиран преди няколко месеца, че Мишин се занимава с посредническа дейност и почти ежедневно „предвожда определени групи от хора“.

Според правосъдното министерство много от документите, представени от неговите клиенти в последствие се оказали подправени в частта, която се касае за произхода на лицата, които кандидатстват за гражданство.

Георги Николов допусна, че е възможно да има хора, които са придобили българско гражданство чрез неистински документи, но уточни, че има процедура за отмяна на натурализацията, като такива последващи проверки се правят.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ