неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Мирчев: Големият проблем е вътрешният министър, от него зависи провеждането на изборите

,,Определени кръгове не искаха по никакъв начин реформите да продължат. Това притесни Делян Пеевски – така той щеше да загуби влиянието си. Решението да отидем на избори беше на господин Пеевски, а не на преговорните екипи.“

Това заяви пред БНТ депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Още преди две години бяхме казали, че по отношение на промените в Конституцията ще разговаряме с всички. Направихме това, което бяхме обещали и промените в Конституцията бяха приети“, каза още той.

По думите му не може да има вот на недоверие и допълни, че това което трябва да се случи, е да има едно нормално правителство, което да проведе едни нормални избори.

„Даниел Митов работи доста добре, бяхме заедно с него в Украйна. Съставът на това правителство обаче не е работа на политически лидери, а е работа между премиера и президента. Големият проблем беше вътрешният министър – от него зависи провеждането на изборите“, категоричен е той.

„Президентът отказа да назначи друг външен министър и да смени министърът на земеделието, но ако си спомняте той каза, че не може да се меси в това, а сега се оказа, че може.

Мирчев допълни, че президентът има влияние, но не иска да го прилага. 

 

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ