петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израелската армия уби още 33 палестинци в Газа

      Израелската армия е убила още 33 палестинци в Газа, с което броят на жертвите достига 34 568. Според Министерството на здравеопазването на територията през последните 24 часа са загинали най-малко още 33 палестински живота, като други 57 са получили наранявания, на фона на продължаващото нападение на Израел срещу обсадената Ивица Газа, предаде агенция „Anews“. 

      Много хора все още са блокирани под развалините и по пътищата, тъй като спасителите не могат да стигнат до тях, се добавя още в съобщението на здравното министерство. 

      Пренебрегвайки временното решение на Международния съд, Израел продължава настъплението си срещу ивицата Газа, където най-малко 34 568 палестинци са били убити, предимно жени и деца, и 77 765 ранени от 7 октомври 2023 г., според палестинските здравни власти.

      Израелската война срещу Газа тласна 85% от населението на територията към вътрешно разселване на фона на остър недостиг на храна, чиста вода и лекарства, докато 60% от инфраструктурата на анклава е повредена или унищожена, според ООН.

      Израел е обвинен в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари нареди на Тел Авив да спре геноцидните действия и да предприеме мерки, за да гарантира, че хуманитарната помощ се предоставя на цивилни в Газа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ