петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израелски заселници блокираха камиони с помощи за Газа

      Серия от видеоклипове, показващи как групи заселници и десни активисти блокират камиони с помощи, пътуващи от Хеброн към Газа, бяха разпространени в социалните мрежи.

      Камионите се намират на пропускателния пункт Таркумия на Западния бряг.

      На кадрите се вижда как заселници разтоварват превозни средства и пренасочват кашони с така необходимата храна към Газа, където в повечето райони военната офанзива на Израел е предизвикала глад.

      Миналата седмица израелски демонстранти блокираха път близо до пустинния град Мицпе Рамон, за да протестират срещу доставката на камиони с помощи в Ивицата.

      Протестиращите, които твърдят, че помощите помагат на Хамас и искат да блокират преминаването им, докато не бъдат освободени всички израелски заложници, образуваха протестна седяща позиция, като разпръснаха камъни по пътя, за да попречат на автомобилите да преминат.

      През март миналата година Международният съд нареди на Израел да разреши безпрепятствения достъп на хранителни помощи до Газа, където части от населението са изправени пред неизбежен глад.

      Това беше сериозен правен отпор на твърдението на Израел, че не блокира доставките на помощи.

      Израелската обсада на Газа е довела до това, което служителите на хуманитарните организации наричат „умишлено причинен глад“. Територията е изправена пред заплахата от масова смърт от глад. Стотици деца вече са загинали. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ