петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Няма информация от Белия дом дали Байдън ще се срещне с Нетаняху във Вашингтон

      Белият дом отказа да каже в неделя дали президентът Джо Байдън ще се срещне с Бенямин Нетаняху, когато израелският премиер посети Вашингтон следващия месец, за да говори пред Конгреса на САЩ.

      „Нямам какво да обявявам днес“, каза съветникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан добавяйки, че Байдън и Нетаняху поддържат редовна комуникация.

      „Той идва да говори пред Конгреса. Президентът говори с него през цялото време“, каза Съливан.

      Нетаняху трябва да говори на съвместна сесия на Конгреса на 24 юли. Байдън е твърд поддръжник на Израел във войната му с Хамас в Газа, но между двамата мъже има напрежение относно начина, по който Израел води войната.

      Байдън, който се кандидатира за преизбиране през ноември, е изправен пред критики за подкрепата си за Израел от неговата лява политическа база, тъй като броят на палестинските жертви от нападението на Израел нараства.

      Съливан каза, че се надява прекратяване на огъня и сделка за заложници да е в сила до момента, в който Нетаняху дойде във Вашингтон. Хамас трябва просто да каже „да“ на предложението на масата, каза той.

      Байдън, който се завръща в Съединените щати от Франция по-късно в неделя, приветства спасяването от израелските сили на четирима заложници, държани от Хамас, и обеща да продължи да работи, докато всички заложници бъдат освободени и бъде постигнато примирие.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ