петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      „Ройтерс“: Сега Байдън депортира повече хора от Тръмп

      И президентът Джо Байдън, и бившият президент Доналд Тръмп обещаха да върнат повече мигранти в родните им страни, с различни подходи, тъй като имиграцията се очерта като основен въпрос в предстоящите избори в САЩ, предаде „Ройтерс“.

      Бившият президент републиканец Доналд Тръмп обещава да увеличи депортациите от Съединените щати до исторически нива, ако бъде преизбран за нов четиригодишен мандат в Белия дом като част от кампанията си за победа над президента Джо Байдън, демократ, който се бори с рекорден брой мигранти, заловени да пресичат нелегално границата между САЩ и Мексико.

      През юни Байдън въведе широка, нова забрана за предоставяне на убежище, насочена към бързото депортиране на по-скоро преминали границата в родните им страни или Мексико.

      Дори и с по-строгата гранична политика, Байдън продължи да работи за защита на дългосрочните имигранти в САЩ незаконно, включително чрез ново усилие, обявено също през юни, което ще улесни пътя към гражданство за стотици хиляди хора, женени за граждани на САЩ. Той промени приоритетите на правоприлагането в страната, за да се съсредоточи върху премахването на мигранти, които САЩ смятат за заплахи за обществената безопасност.

      Обещанието на Тръмп повтаря предизборното му обещание от 2015 г. да депортира незаконно около 11 милиона имигранти в САЩ. След като спечели поста през 2016 г., той каза, че администрацията му има за цел да депортира 2 милиона до 3 милиона души с криминални досиета.

      Но по време на мандата на Тръмп от януари 2017 г. до януари 2021 г., депортациите от имиграционните и граничните власти на САЩ са намалели по-малко от повечето години на неговия предшественик демократ Барак Обама, когото някои защитници на имигрантите нарекоха „главният депортьор“.

      Байдън имаше дори по-малко депортации от Тръмп през първите си две години на власт. Но, изправен пред много по-голям брой мигранти, пристигащи на границата, той значително увеличи депортациите – включително тези на семейства – през федералната фискална 2023 г. и първите пет месеца на фискалната 2024 г., изпреварвайки Тръмп.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ