четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Доц. Симидчиев: Инцидентът увеличи фоновото замърсяване на въздуха, но не е толкова опасно

      Пулмологът и депутат от ПП-ДБ доц. Александър Симидчиев даде няколко съвета за хората от района на Елин Пелин

      Пулмологът и депутат от ПП-ДБ доц. Александър Симидчиев даде няколко съвета за хората от района на Елин Пелин, където вчера следобед имаше взрив в склад за пиротехника.

      „Инцидентът увеличи фоновото замърсяване на въздуха, но не са толкова опасни. Те са опасни за хора, които са с повишена чувствителност. Това са хора, които имат хронични белодробни заболявания, както и хора, които са в напреднала възраст и с намалена функция на белия дроб или на сърдечносъдовата система. Това са двете системи, които са с малко по-висок риск. За тях, ако имат оплаквания, съветвам навреме да стигнат до лекар, да не се чака да се развият нещата“, каза той.

      12-15 часа часа след потушаването на пожара фоновото замърсяване ще изчезне, защото тези частици падат на земята. Замърсяване е възможно да има в радиус от 1,5-2 км от мястото на взрива. Повишена концентрация на фини прахови частици има по посока на Лесново и Горна Малина, понеже димът отива натам. 

      „Подозирам, че това вече е нормализирано. Това не е проблем за всички хора, а за чувствителните“, обясни лекарят и изрази надежда да има спокойна реакция на случилото се.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ