петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Малинов алармира за теч на документи от „Булгартрансгаз“ заради Чирен

      Министърът на енергетиката Владимир Малинов алармира за теч на документи от „Булгартрансгаз“ заради Чирен. Това стана ясно от думите му пред ресорната комисия в парламента във връзка със сигнал на Българския енергиен минен форум.

      Припомняме, че Европейската прокуратура проверява дружеството заради проекта за разширението на Чирен, като се предполага, че сигналът, по който се извършва проверката, е подаден именно от Българския енергиен минен форум. ОЩЕ: Кьовеши разследва и разширяването на Чирен: Мнение на експерт и притеснителен сигнал

      Министърът също предполага, че Европейската прокуратура работи именно по този сигнал. „За мен възникват доста въпроси във връзка със сигнала. Ако сте достатъчно добре запознати с него, към него има приложение, което е доклад от вътрешния одитор на „Булгартрансгаз“, коментира министърът.

      Той обърна внимание обаче, че това е вътрешен документ за дружеството. „Доклад на вътрешния одитор, който аз лично съм възложил за одитен ангажимент в предишното ми качество като изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“. Възниква въпросът по какъв начин този доклад излиза извън рамките на дружеството“, попита Малинов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ