петък, 13.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
24.6 C
Варна
Search Suggestions

      ЦСКА 1948 с първа победа в efbet Лига

      Самият Сердюк вкара собственоръчно в 52-ата минута, когато се възползва от грешка на защитник в бяло

      ЦСКА 1948 постигна първа домакинска победа в шампионата през този сезон, след като победи Славия с 2:0 в двубой от 6-ия кръг.

      Талис даде аванс на ЦСКА 1948 в 24-ата минута, когато вкара отдалеч след пас на Евгений Сердюк. Самият Сердюк вкара собственоръчно в 52-ата минута, когато се възползва от грешка на защитник в бяло.

      С тази победа тимът на Валентин Илиев излезе на 11-о място във временното класиране с 6 точки, докато възпитаниците на Златомир Загорчич остават 10-и с точка повече.

      Мачът в Бистрица започна равностойно, като домакините опитаха да са по-активни в първите минути, но без успех.

      В действията на двата отбора имаше много браг и това им пречеше да създават чисти положения.

      В 24-ата минута ЦСКА осъществи бърза атака, при която Евгений Сердюк напредна по десния фланг. Последва пас към центъра, където бе Талис. Той не се поколеба и стреля от над 23 метра, като остави безпомощен Светослав Вуцов – 1:0 за домакините!

      Последва натиск на Славия, като в 27-ата минута силен удар на Ертан Томбак профуча над вратата.

      В 35-ата минута ЦСКА 1948 осъществи страхотна контраатака, при която трима в червено се оказаха срещу един бранител в бяло и вратаря. Топката стигна до Бирсент Карагарен, но капитанът на домакините прати топката встрани от десния страничен стълб на Вуцов.

      ЦСКА 1948 продължи да натиска, като в 43-ата Том Рапнуи центрира ниско отляво, но удар на Сердюк мина над вратата. Това бе и последното чисто голово положение до края на първото полувреме.

      Пет минути след началото на второто полувреме Карл Фабиен и Куентин Зеедорф комбинираха на лявото крило и вторият центрира. В наказателното поле Владимир Николов надскочи защитата на ЦСКА 1948 и стреля с глава, но не уцели вратата.

      В 52-ата минута, когато Куентин Зеедорф допусна фатална грешка и вместо да изчисти една топка с глава, той я насочи на пътя на Евгений Сердюк, който успя да изпревари Мартин Георгиев, преодоля опиталия се да пресече пътя му Светослав Вуцов и вкара втори гол за тима на Валентин Илиев!

      Три минути след гола защитата на Славия заспа при един ъглов удар и Райън Бидунга можеше да вкара след центриране на Талис, но прати топката покрай вратата.

      „Белите“ имаха златен шанс да се върнат в мача, но в 63-ата минута направиха непростим пропуск. Кар Фабиен размина трима играчи на домакините, нахлу в накацателното поле и центрира, но Петър Маринов изби топката с крак. Тя стигна до Кристиян Стоянов и той я пусна към Зеедорф, но неговият изстрел мина над вратата.

      Малко по-късно Ертан Томбак пусна остро подаване в наказателното поле, но ударът на Кристиян Балов не бе точен.

      В 76-ата минута Карагарен отне една топка от футболист на Славия и изведе Марио Топузов фронтално срещу вратата, но Светослав Вуцов направи брилянтно спасяване.

      Три минути преди края на редовното време Ертан Томбак се пребори за топката на дясното крило и центрира, а на далечната греда Зеедорф засече топката от воле, но вратарят на ЦСКА 1948 спаси.

      В добавеното време Зеедорф получи топката от Роберто Райчев, навлезе в наказателното поле и шутира, но прати топката над вратата. Това се оказа и последното положение в мача, който завърши с победа за ЦСКА 1948.

      В следващия кръг от шампионата ЦСКА 1948 ще гостува на Ботев Враца на 30 август, докато Славия ще приеме Арда в същия ден.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ