събота, 14.09.24
13.8 C
София
25 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец обърна Петрокуб и се класира за Лига Европа

      Жребият за основната фаза на Лига Европа ще се тегли в петък от 14:00 часа българско време

      Лудогорец записа втора победа срещу Петрокуб след 2:1 в реванша в Молдова и с общ резултат от 6:1 се класира за основната фаза на Лига Европа.

      Тази година регламентът на евротурнирите е променен и вместо в групи общо 36 отбора ще премерят сили в табличен модел на класиране.

      Всеки отбор ще изигра по общо осем мача – четири домакинства и четири гостувания, срещу по два противника от общо четирите урни, в които ще бъдат разпределени тимовете според клубния си коефициент.

      Домакините откриха резултата в 28-ата минута. Владимир Амброс бе изведен на чиста позиция и от седем-осем метра прокара топката под плонжа на Серджо Пат.

      В 58-ата молдовците сами се закопаха. Защитникът Виктор Мудрак си изкара глупав червен картон и остави тима си с човек по-малко.

      Мудрак извърши нарушение срещу Рик Джонатан на дъгата пред наказателното, за което бе предупреден официално. Защитникът не бе съгласен с решението и започна да ръкомаха към съдията, след което иронично изръкопляска, което му донесе втори жълт.

      Появилият се като резерва Спас Делев изравни резултата в 75-ата минута. Българският нападател се възползва от грешка в защитата на домакините, сам отне топката, напредна с нея и прониза вратаря за 1:1.

      Накрая Делев можеше и да донесе успеха за Лудогорец, но негов мощен шут срещна напречната греда.

      Все пак „орлите“ стигнаха до успеха след много красив гол на Рик Джонатан в добавеното време. Бразилецът завъртя много добре топката по диагонала и остави стража на молдовците безпомощен, за да прати Лудогорец в основната фаза на Лига Европа след две победи в плейофа.

      Жребият за основната фаза на Лига Европа ще се тегли в петък от 14:00 часа българско време.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ