сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      В защита на бездомните животни: Протест пред Столичната община 

      Граждани се събраха на протест пред Столичната община в защита на бездомните животни. Протестиращите настояват за незабавни действия срещу нехуманното отношение към животните, което се извършва в приютите в София.

      Протестиращите настояват за „стриктно изпълнение на задълженията на Столичната община по контрол над регистрацията и идентификацията на домашните кучета, както и за кампания за популяризиране на ползите от кастрацията на домашните кучета. Организаторите искат още кастрация и връщане по места на бездомните кучета, както и адекватно изпълнение на програмата “Кастрирай и върни”.

      Те настояват още за преустановяване на безразборното прибиране на животни по сигнали за агресия, да бъде създаден законов механизъм, по който компетентен орган да определя дали дадено животно реално е агресивно и следва да бъде прибрано в приют. Защитниците на бездомните животни искат да бъде осигурявана безопасна кастрация и следоперативен период в хигиенни условия, а след това животните да бъдат връщани на местата, където са заловени, щом здравословното им състояние го позволява.

      Пред журналисти един от протестиращите, както и доброволец в приютите Методий Димитров посочи, че проблемите няма да се оправят от днес за утре, но начините са няколко. Единият е да се кастрират животните и да се връщат по местообитание, посочи Димитров. Той обясни, че това не се прави, а животните остават с месеци и години в приютите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ