сряда, 18.09.24
12.8 C
София
14 C
Пловдив
15.8 C
Варна
Search Suggestions

      Румен Радев: Очакваме най-сетне да се решат отворените въпроси с РСМ

      Правителството на Република Северна Македония все още не е напуснало предизборната риторика. Нека се върнат към реализма.

      Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, часове преди срещата му с президента на РСМ Гордана Силяновска-Давкова, която идва в София за оперната постановка „Набуко“.

      Вярно е, че музиката и културата са сфери, които ни сближават и България винаги е била отворена за диалог с Република Северна Македония и очаква този диалог, не само да спомага за нашето културно сближаване, да даде тласък на икономическото сътрудничество, ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и отворените въпроси между нас, заяви Радев.

      Той подчерта, че наред с подписаните договори, ангажирането на ръководството на Северна Македония с Коридор номер 8 ще е ясен показател за реалните европейски амбиции на РСМ за повече свързаност в региона.

      „Очаквам, че изявеното желание за диалог и разбирателство от страна на президента Силяновска ще се превърне в последователна политика и на правителството на РСМ“, каза Радев и продължи:

      „Правителството на РС Македония все още не е напуснало предизборната риторика. Нека се върнат към реализма. Нашите отношения ще се градят на сключените споразумения. Очакваме РСМ да изпълни всички поети ангажименти – и пред нас, и пред Европейския съюз“.

      Ние спазваме стриктно протокола, ред е на мое официално посещение в РС Македония, заяви Радев относно днешното посещение на Силяновска-Давкова, което е неофициално.

      Запитан дали има вече такава покана, президентът каза, че този въпрос ще бъде уточнен с македонския държавен глава

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ