четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Илияна Йотова: Няма друга държава, за която първият учебен ден да е такъв голям празник

      Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец.

      „Дългата традиция на компютърните технологии започва от Правец, от тази гимназия тръгва възходът на това образование. Тази традиция устоява на всички трудности през годините и има своето бъдеще“, заяви вицепрезидентът в приветствието си към учениците, преподавателите и родителите.

      „Нашето бъдеще е във вашите умове, вие сте бъдещите хора, които ще развиват не само България, но и света. Където и да изберете да градите живота си, никога не забравяйте, че сте българи и успехът си дължите на Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец“, обърна се към учениците вицепрезидентът.

      В приветствието си вицепрезидентът подчерта българската традиция по честване на първия учебен ден. „Няма друга държава, за която първият учебен ден да е такъв голям празник. Това е част от дългата традиция на възраждането на българската държава и българската нация. Култът към образованието в България има своите дълбоки корени“, отбеляза Йотова.

      Вицепрезидентът разгледа специализираните кабинети в гимназията и музея, в който се съхраняват първите компютри „Правец“. Първата световна олимпиада по програмиране се е провела в гимназията през 80-те години на миналия век. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ