петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Бенфика победи Цървена звезда с 2:1

      В герои за португалците се превърнаха турците Керем Актюркоглу и Оркун Кьокчу

      Бенфика победи Цървена звезда с 2:1 на „Райко Митич“ в мач от първия кръг на Шампионска лига. В герои за португалците се превърнаха турците Керем Актюркоглу и Оркун Кьокчу, които вкараха по едно попадение, докато за сърбите се разписа Фелисио Милсон. Бенфика заема 11-о място във временното класиране.

      Лисабонските „орли“ имаха нелоша възможност още във втората минута, когато Керем Актюркоглу стреля от дистанция, но топката премина покрай левия страничен стълб.

      В деветата минута Бенфика все пак излезе напред в резултата. След рикошет топката се озова в краката на Керем Актюркоглу, който бе изпуснат от Раде Крунич и на празна врата се разписа за 0:1.

      В 18-ата минута Тими Елшник проби през центъра и нанесе много тежък удар от дистанция, с който обаче вратарят на Бенфика Анатолий Трубин успя да се справи.

      Три минути след това се откри нов шанс пред Бенфика. Вангелис Павлидис получи подаване в наказателното поле и нанесе диагонален удар, който бе отразен от Омар Глазер.

      Половин час игра след началото на срещата гостите отбелязаха и второ попадение. Оркун Кьокчу изпълни по прецизен начин пряк свободен удар от около 25 метра и забоде топката в горния ляв ъгъл за 0:2.

      В 40-ата минута Мирко Иванич получи пространство за удар от дистанция, като топката профуча опасно близо до десния страничен стълб на вратата, пазена от Трубин.

      В хода на първата част и двата тима извършиха принудителни промени, след като се контузиха съответно Огнйен Мимович и Александър Бах, а след 45 минути игра Бенфика се оттегли с аванс от 2:0 на почивката.

      Цървена звезда натисна в началния четвърт час от второто полувреме, но въпреки че организира няколко опасни нападения и стигна до удари към противниковата врата, не създаде чисто голово положение.

      В 66-ата минута Тими Елшник центрира от корнер и качи топката на главата на Насер Джига, който нанесе много опасен удар, но топката профуча над вратата на Бенфика.

      В 83-ата минута Анхел Ди Мария можеше да отбележи и трети гол в сръбската врата, след като нанесе удар от движение от границата на наказателното поле, но топката мина малко над напречната греда.

      В 86-ата минута Звезда успя да върне едно попадение. След хубава атака през центъра Шериф Ндиайе изведе елегантно Фелисио Милсон сам срещу Трубин, а той халднокръвно го преодоля за 1:2. И Ндиайе, и Милсон влязоха като резерви.

      В първата минута от добавеното време току появилият се от пейката Зеки Амдуни можеше да сложи точка на спора, след като проби по десния фланг и нанесе удар с финес към далечния ъгъл, но топката срещна десния страничен стълб.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ