четвъртък, 26.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Равенство между Септември и ЦСКА 1948

      Двата тима завършиха 1:1 на стадион "Локомотив" в квартал "Надежда"

      Септември и ЦСКА 1948 направиха равенство в отложена мач от третия кръг на Ефбет лига. Двата тима си вкараха по едно попадение и така победител нямаше. Бирсент Карагерен откри резултата за червените в 16-та минута, а Витиньо изравни за септември 5 минути по-късно. Срещата предложи редица положения пред двете врати, сред които и три греди. Мачът ще се запомни и със спорно положение за евентуална дузпа в полза на хората на Валентин Илиев.

      Гостите можеха да поведат още в 7-та минута. Тогава топката попадна в Марио Илиевски, той излезе сам срещу вратаря и шутира, но Шейтанов Спаси. При добавката нападателя уцели гредата от близко разстояние. Малко по-късно се откри положение и пред Септември. Борислав Рупанов не успя да се разпише, след като получи прекрасно центриране от Митков. В 14-та минута гол на Илиевски бе отменен, поради засада. Логичното се случи в 16-та минута. Бирсент Карагерен вкара в близкия ъгъл, оползотворил прекрасен пас на северномакедонския си колега – 0:1.

      Отговорът на Септември не закъсня. 5 минути по-късно Джорджан Гутиерес изведе Витиньо и последния реализира, останал очи в очи с Божев – 1:1. В последствие Ради Кирилов преодоля двама съперници и стреля в далечния ъгъл, но покрай целта. В края на първото полувреме домакините пропиляха „златна възможност“ да реализират пълен обрат. Пишчевич сбърка сериозно коженото кълбо отиде в Мартин Моран. Панамецът пусна топката към Витиньо, но той пропусна, уцелвайки гредата.

      В 50-та минута Моран пробва късмета си, но Алекс Божев нямаше проблеми. Малко след това Карагерен изтърва възможност за ЦСКА 1948. В 69-та минута гостите имаха сериозни претенции за наказателен удар. Топката срещна ръката на Оливейра, но главния съдия Красен Георгиев бе категоричен, че дузпа не трябва да има. Последва шанс за Октавио, който видя как бранител на Септември избила почти от голлинията шутът му. Втората греда за хората на Николай Митов стана факт седем минути преди края на редовното време. Фаустас Степонавичюс отправи мощен удар от над 20 метра, но малко го раздели от попадението.

      С това равенство Септември събра 7 точки и е на 15-та позиция, докато ЦСКА 1948 е седми, с 13 пункта. В следващия редовен кръг новаците приемат Спартак Варна, а червените са домакини на Ботев Пловдив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ