понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Рекорден брой участници в Спортния маратон на София на 13-ти октомври

      Голямото спортно събитие посреща 6 хил. души

      На 13 октомври в София ще се проведе 41-ото издание на Софийския маратон. Рекордна посещаемост от 6 хил. души се очаква на спортното събитие, като „целта е то да се превърне и в туристическо“, заяви единият от организаторите Димитър Шалъфов.

      Над 1000 са записаните чужденци, най-много от които са англичани. Специални гости ще бъдат и параатлети от Иран. Маратонът става част от инициатива „Бегачи 321“, като този номер ще бъде запазен само за участници със синдром на Даун.

      Маршрутът на състезанието преминава през центъра на София, близо до повечето исторически забележителности и емблематични сгради. Трасето е ново и за първа година ще достигне до западната част на града. За да бъде тествано, ще бъде проведена подгряваща малка дистанция от 5 км на 5 октомври от 18:00 часа. Над 700 участници са записани за тази дисциплина.

      Всички участници ще получат карти за градски транспорт за периода 11-13 октомври, както и пропуск за свободно посещение на Регионалния историчуски музей.

      “В неделния ден движението ще бъде преустановено в рамките на 4,5-5 часа”, заяви Диан Драшков, спортен директор на Българска федерация по лека атлетика и призова гражданите към разбиране и толерантност.

      Движението на автомобили по цялото протежение на бул. „Тодор Александров“ и „Царица Йоанна“ между 08:00 и 15:00 часа на 13 октомври (неделя) ще бъде спряно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ