вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Израелската армия започна сухопътна операция в Ливан

      Израелската армия съобщи, че е започнала „ограничена и локализирана“ сухопътна операция срещу „Хизбула“ в Южен Ливан, предаде ДПА.

      Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) започнаха „целенасочени наземни рейдове, базирани на прецизна разузнавателна информация“, се казва в изявление на армията, публикувано в социалната мрежа „Екс“. „Целите са разположени в села близо до границата и представляват непосредствена заплаха за израелските общности в Северен Израел“, пише още в текста. Сухопътните сили са подкрепени от ВВС, които нанасят „прецизни удари“ по военни мишени в района.

      ЦАХАЛ посочват в изявлението си, че „продължават да работят за постигане на целите на войната и правят всичко необходимо, за да защитят гражданите на Израел и да върнат жителите на Северен Израел по домовете им“.

      Текстът бе разпространен в „Екс“, след като часове по-рано говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър съобщи, че Израел е информирал Вашингтон за извършването на ограничени сухопътни операции в Ливан.

      Представител на ливанските сили за сигурност тази вечер каза пред ДПА, че засега няма израелски танкове, разположени близо до ливанската граница.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ