Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Песков за „плана за победа“: Зеленски иска НАТО официално да влезе в конфликт с Русия

          Кремъл смята "плана за победа" на Володимир Зеленски за "късоглед" и "безразсъден

          Кремъл смята „плана за победа“ на Володимир Зеленски за „късоглед“ и „безразсъден“, каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

          „Основните тънкости на „плана“ са, че той (Зеленски) иска да формализира прякото участие на НАТО в конфликта около Украйна. Това е същността на това, което поне беше заявено, което стигна до световната общественост. Тоест, той казва: да, момчета, участвали сте и преди, но някак си неофициално. Сега нека го направим официално, нека НАТО е тук. Това е недалновидно, безразсъдно, нелогично в неговата ситуация“, посочи Песков.

          Това по-скоро не е мирен план, а план за по-нататъшно изостряне на ситуацията, за да се доведат блока [НАТО] и Руската федерация до ръба на сблъсък, който, разбира се, вече е изпълнен с напълно различни последствия. Виждаме от реакцията на европейците, дори и от реакцията на НАТО, че те никак не се радват да чуят подобни нелогични и, честно казано, глупави предложения.

          На 16 октомври Володимир Зеленски, говорейки във Върховната Рада, представи „план за победа“ в руско-украинската война. Състои се от пет точки и три секретни приложения. Сред тях са поканата на Украйна в НАТО и неядреното възпиране на Русия. Предложената стратегия, според Зеленски, има за цел да укрепи Украйна и нейните позиции, така че след войната страната „да има мускули“. На 17 октомври президентът на Украйна представи „плана за победа“ на заседание на Европейския съвет в Брюксел.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions