Search Suggestions
      неделя, 06.10.24
      14.8 C
      София
      22 C
      Пловдив
      20.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          „Подкрепа за Русия“: Пуснал ли е Пеевски донос срещу Доган до посланиците на ЕС и НАТО у нас?

          Изпратил ли е Делян Пеевски писмо-донос срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган до посланиците от ЕС? Тази информация беше разпространена от „Капитал“, които споделиха документа. Писмото е подписано от заместник-председателя на Движението Станислав Анастасов. В него Пеевски обвинява почетния председател в действия в полза на Русия и в близки отношения с руския посланик в България Елеонора Митрофанова.

          „Пиша Ви от името на председателя на ДПС г-н Делян Пеевски. Днес Народното събрание обсъди и гласува предложеното от ГЕРБ Евроатлантическо правителство с кандидат за министър-председател Росен Желязков. Г-н Желязков е доказан европейски и натовски политик, което се вижда от действията му като председател на 49-то Народно събрани, пише в писмото.  

          „Централното оперативно бюро на ДПС реши да подкрепи кабинета на г-н Росен Желязков като единствената жизнеспособна възможност в 50-ото Народно събрание за съставяне на стабилно евроатлантическо правителство. Това правителство ще осигури продължаващото членство на България в ЕС и НАТО и ще предостави на Украйна необходимата военна и друга помощ, за да се защити от непровокираната военна агресия на Русия.

          Днес г-н Ахмед Доган, бивш председател на Движението за права и свободи (ДПС), се опита чрез телефонни обаждания да повлияе на парламентарната група на ДПС да НЕ подкрепи предложеното правителство на Росен Желязков.

          В резултат на това действията на г-н Доган доведоха до разделение в парламентарната група на ДПС, като 30 членове гласуваха в подкрепа на правителството, 14 бяха против и един въздържал се“, се описва в посланието.

          „Имайки предвид и предишните изяви и подкрепата на г-н Доган за Русия и нейната политика и тясната му връзка с посланик Митрофанова и руския консул в България смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация в България“, пише зам.-председателят на ДПС.

          Писмото беше споделено в социалните мрежи:

          Като „глупости“ и фалшива новина определи писмото посоченият за негов автор Станислав Анастасов.

          „Глупости! Това са измислици! Няма такова писмо. Това, което е посочено в „Капитал“, няма подпис, дата, печат и изходящ номер“, отговаря Анастасов, цитиран от „Епицентър“.

          Ръководството на ДПС ще уведоми посланиците, че е станала злоупотреба с имейла на ДПСзаяви зам.-председателят на Движението за права и свободи.

          Очаквайте подробности!

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions