сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Джонсън отказа да подаде оставка: Предложи да се фокусират върху кризата с Украйна

      Британският премиер Борис Джонсън отказа да подаде оставка заради скандала с партии в резиденцията му на Даунинг Стрийт, като предложи опозицията да се съсредоточи върху темата за кризата около Украйна вместо подобни призиви.

      „Не“, каза правителственият глава в сряда в парламента в отговор на предложението на лидера на опозиционната Лейбъристка партия Сайръс Стармър да напусне поста си.

      Ден преди това лондонската полиция реши да проведе поредица от разследвания във връзка с продължаващата информация за нарушаване на ограниченията за коронавирус в кабинета на британския премиер на Даунинг стрийт 10. Скандалът, който започна да се разгaря в края на 2021 г., непрекъснато придобива нови измерения. В понеделник стана известно, че на 19 юни 2020 г. Джонсън е отпразнувал 56-ия си рожден ден на работното място в голяма компания от колеги, роднини и познати. Според тогавашните строги ограничения, срещи на повече от шестима души, които не живеят под един покрив, са разрешени само на улицата.

      Преди това беше съобщено и за други партита, като е известно, че поне две от тях – на 15 май и 20 май 2020 г. – е присъствал и Джонсън. Както обясни самият премиер, той смята, че става дума само за „работно събитие“, но се извини на всички възмутени от поведението му. Той инициира и вътрешно разследване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ