петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Лорер за ИТН: Искат колосална цифра от 6 млрд., които да се изхарчат тази година, недоумявам какво стои зад това

      „Моето усещане е за голямо възмущение, гигантско възмущение към ИТН по една изключително проста причина. Ние преминахме през три огромни кризи“, това заяви Министърът на иновцаиите и растежа Даниел Лорер пред bTV. по повод напускането на управляващата коалиция от „Има такъв народ“.

      „Те решиха да излязат от коалицията заради пътищата на България. Те искат колосална цифра от 6 млрд., които да бъдат изхарчени през тази година. Недоумявам какво стои зад това“, продължи той.

      „Българския парламент решава българския бюджет. Когато правихме бюджета за 2022 г., казахме, че това е инвестиционен бюджет. Сегашната актуализация казваме ясно, че това е за борба с кризата, а този парламент е жизнено нужен за България, за да помогнем за хората. Идва и Планът за възстановяване, а без парламента, който ИТН искат да хвърлят на боклука, не можем да направим реформите“, категоричен беше Лорер.

      „Няма да имаме достъп до 13 млрд., което е голяма отговорност към българското общество, която не искат да поемат. Видяхме го още миналото лято, виждаме го отново, но политиката не е шоу“, заяви Министърът на иновациите и растежа.

      „В ИТН наблюдаваме сценаристка динамика от самото начало“, категоричен беше Лорер.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ