Search Suggestions
      събота, 27.12.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Д-р Сергей Иванов за динята с ацетон: Няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт

          “Когато си купувате плод или зеленчук извън сезона, какъвто е случаят с дините в момента, на които не им е сезонът, най-вероятно те са третирани с химикал, който ускорява узряването. Това най-вероятно са турски дини. В Турция се използват доста химикали, които не са разрешени в ЕС. Това е едната възможност, но според мен е малко вероятна. Другата вероятност е просто вътре да е протекла спонтанна ферментация, която да развали динята.“ Това заяви д-р Сергей Иванов, молекулярен биолог и вирусолог от „Активни потребители” в ефира на Нова телевизия по повод сигнала за диня с ацетон, който проверява БАБХ.

          - Реклама -
          „Нека уточня, че няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт. Много често развалените продукти миришат по странен начин. На вкиснато много често. Миризмата на ацетон е просто тип ферментация. Със същия успех може да мирише на спирт, на парфюм или на нещо подобно. Съветът ми към хората е – когато ви мирише нещо на странно или на лошо, не го купувайте“, добави още той. 

           

           

          “Когато си купувате плод или зеленчук извън сезона, какъвто е случаят с дините в момента, на които не им е сезонът, най-вероятно те са третирани с химикал, който ускорява узряването. Това най-вероятно са турски дини. В Турция се използват доста химикали, които не са разрешени в ЕС. Това е едната възможност, но според мен е малко вероятна. Другата вероятност е просто вътре да е протекла спонтанна ферментация, която да развали динята.“ Това заяви д-р Сергей Иванов, молекулярен биолог и вирусолог от „Активни потребители” в ефира на Нова телевизия по повод сигнала за диня с ацетон, който проверява БАБХ.

          - Реклама -
          „Нека уточня, че няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт. Много често развалените продукти миришат по странен начин. На вкиснато много често. Миризмата на ацетон е просто тип ферментация. Със същия успех може да мирише на спирт, на парфюм или на нещо подобно. Съветът ми към хората е – когато ви мирише нещо на странно или на лошо, не го купувайте“, добави още той. 

           

           
          google-news
          Последвайте Евроком в Google News

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Васил Терзиев: Пътят по бул. „Рожен“ се съкращава до 5 минути, планират се ремонти и за 2026 г.

          Пътуването от железопътния надлез в квартал „Надежда“ до Северната скоростна тангента вече ще отнема само 5 минути вместо досегашните 26 минути. Това става възможно...

          По-ниски такси и обучение във Великобритания: какви са условията за българските студенти

          Български студенти отново ще имат възможност да учат във Великобритания при значително по-ниски такси, макар

          Mozilla превръща Firefox в AI браузър до три години

          Firefox ще надхвърли представата за класически интернет браузър. Mozilla обяви амбициозен план за трансформиране на Firefox в браузър, задвижван от изкуствен интелект, като целта...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions