Search Suggestions
      понеделник, 15.09.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Д-р Сергей Иванов за динята с ацетон: Няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт

          “Когато си купувате плод или зеленчук извън сезона, какъвто е случаят с дините в момента, на които не им е сезонът, най-вероятно те са третирани с химикал, който ускорява узряването. Това най-вероятно са турски дини. В Турция се използват доста химикали, които не са разрешени в ЕС. Това е едната възможност, но според мен е малко вероятна. Другата вероятност е просто вътре да е протекла спонтанна ферментация, която да развали динята.“ Това заяви д-р Сергей Иванов, молекулярен биолог и вирусолог от „Активни потребители” в ефира на Нова телевизия по повод сигнала за диня с ацетон, който проверява БАБХ.

          - Реклама -
          „Нека уточня, че няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт. Много често развалените продукти миришат по странен начин. На вкиснато много често. Миризмата на ацетон е просто тип ферментация. Със същия успех може да мирише на спирт, на парфюм или на нещо подобно. Съветът ми към хората е – когато ви мирише нещо на странно или на лошо, не го купувайте“, добави още той. 

           

           

          “Когато си купувате плод или зеленчук извън сезона, какъвто е случаят с дините в момента, на които не им е сезонът, най-вероятно те са третирани с химикал, който ускорява узряването. Това най-вероятно са турски дини. В Турция се използват доста химикали, които не са разрешени в ЕС. Това е едната възможност, но според мен е малко вероятна. Другата вероятност е просто вътре да е протекла спонтанна ферментация, която да развали динята.“ Това заяви д-р Сергей Иванов, молекулярен биолог и вирусолог от „Активни потребители” в ефира на Нова телевизия по повод сигнала за диня с ацетон, който проверява БАБХ.

          - Реклама -
          „Нека уточня, че няма ацетон в динята, а най-вероятно е развален продукт. Много често развалените продукти миришат по странен начин. На вкиснато много често. Миризмата на ацетон е просто тип ферментация. Със същия успех може да мирише на спирт, на парфюм или на нещо подобно. Съветът ми към хората е – когато ви мирише нещо на странно или на лошо, не го купувайте“, добави още той. 

           

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Откритие на NASA: марсиански скали може да носят следи от древен живот

          Учени от NASA обявиха, че любопитни „леопардови петна“ върху скала, взета от роувъра Perseverance на Марс, могат да бъдат едни от най-силните досега индикации...

          В МАЗЕТО: Откриха ферма за криптовалута в общината в Горна Оряховица

          Ферма за криптовалута е била открита в мазето на сградата на общината в Горна Оряховица, съобщи БНТ. Как е открита Служители на администрацията са се натъкнали...

          Нови модели: Apple представи следващо поколение смартфони

          На традиционното си септемврийско събитие Apple представи четири нови модела iPhone, включително и първия си ултратънък смартфон – iPhone Air.Въпреки иновациите в дизайна и...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions