неделя, 22.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      15 са вече жертвите на наводненията в Гърция

      В цялата гръцка префектура Лариса продължава наводнението, предизвикано от разливането на река Пеней в резултат на проливните дъждове през миналата седмица.

      Самият град преживя поредната неспокойна нощ, а спасителните екипи извеждаха жители от кварталите Янули и Неа Смирни, където вчера беше подаден сигнал за евакуация, съобщи АНА-МПА. Евакуираните се насочват към трите спасителни центъра, създадени в Лариса. Властите продължават да изграждат диги и да разполагат помпени станции, за да не допуснат навлизането на водите на реката в центъра на града.

      Снощи в морето беше открито тялото на още един човек. Той е бил идентифициран като 42-годишен мъж, изчезнал на 5 септември от района на Волос. С него броят на жертвите от наводненията достигна до 15. Все още в неизвестност са двама души – двойка от Австрия.

      Освен върху жилищата и инфраструктурата големи са щетите и върху земеделските площи в района на Лариса, голяма част от които са напълно наводнени. Областта Тесалия е една от най-плодородните равнини в Гърция и основен селскостопански район на страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ