понеделник, 30.09.24
12.9 C
София
19 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА, съобщи митрополит Антоний

      Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА, съобщи митрополит Антоний, който тази година замести Негово светейшество на празничните богослужения на Бъдни вечер и Рождество и ще води службата и на Нова година. 

      Църквата винаги е била стълб и крепило на обществото, защото нейната основа е самият Христос и истините, които проповядва, са вечни и непреходни. „Църквата е онази духовна лечебница, където всички намират отговори на въпросите си, но намират изцеление на своите душевни и телесни недъзи“. Това каза Западно- и средноевропейският митрополит Антоний в ефира на БНТ.

      „Лекарите се грижат за неговото възстановяване. Достъпът до него е ограничен, понеже в момента има различни вируси. Всички се молим за неговото здраве и в празниците на Рождество Христово и на отминаващата си година Бог да ни наспори еда много по-мирна, здрава и успешна година“.

      На празничния Стефановден митрополит Антоний припомни историята на свети Стефан и го посочи като пример за безкрайна любов и смирение.

      „Независимо от това, че е бил хулен и е пострадал мъченически, той до последно се е молел за всички онези, които поради яростта си не са осъзнавали това, което вършат“. Да се придържаме към онези неща, които ни носят не само временна материална полза, но и вечна духовна полза – това са Христовите добродетели, призова митрополит Антоний. Църквата ни е поставила всичко необходимо за всеки един християнин, който иска да се развива, живеейки благодатния живот на църквата. този живот става все по-труден“.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ