събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Отиде си легендарната режисьорка Ласка Минчева

      На 82-годишна възраст на Богоявление почина една от легендите на Българската национална телевизия – режисьорката Ласка Минчева. Скръбната вест съобщи племенникът й Атанас Михайлов в социалните мрежи снощи.

      „С прискърбие ви съобщавам, че днес в 19:00 часа, от този свят си замина моята леля и голям режисьор Ласка Минчева. Поклон пред паметта й“, написа той.

      Ласка Минчева бе дясна ръка на големия Хачо Бояджиев. Тя започва работа с него когато е само на 24 години. По онова време тя още следва тонрежисура в Букурещ, а Хачо Бояджиев току-що се е завърнал в родината от Канада. Той я учи на максимализъм в професията. 

      Под режисурата на Минчева са създадени десетки емблематични предавания на Българската национална телевизия, сред които „Мелодия на годината“, „Златният Орфей“, „Ален мак“, „С бъклица и дрян“. Тя е и учител на няколко поколения телевизионери.

      След като през 2018 г. режисьорката загуби дъщеря си Вихра Смилова, която страдаше от онкологично заболяване, здравословното й състояние беше тежко и за нея полагаше грижи нейният племенник. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ