четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Двете деца на Габриела Славова са при майката на Пейо Пеев

      Къде са децата на Габриела Славова, която заедно с майка си Красимира Трифонова, са обвинени за убийството на 44-годишния Пейо Пеев. Два дни след разкритията около престъплението, този въпрос остана да виси във въздуха.

      В ареста в момента е 54-годишната Красимира Трифонова, майка на Габриела, а самата тя е с мярка за неотклонение  домашен арест. Той й беше наложен с решение на Софийския градски съд. Магистратите прецениха, че по отношение на Габриела е „налично изключително обстоятелство от семейно естество, което предпоставя смекчаване на нейната процесуална обвързаност. Съдът приема, че същата е майка на 2 деца в невръстна възраст – едното на 6 години, а другото на 4 месечна кърмаческа възраст, което предпоставя, че за да изпълнява родителските си функции и грижи към децата си, тя следва да бъде с мярка „домашен арест“.

      Това постанови съдът в понеделник вечерта. 

      В интервю в сряда адвокат Велика Андонова заяви, че Габриела не знаела нищо за децата си. Тя плачела и питала къде са двете момчета – на 6 години и на 4 месеца. Самата Габриела каза пред „24 часа“, че издирва децата си, редно била да са при нея, защото не е осъдена. Според адвокатката й децата били взети с малка служебна бележка. Но пък още преди време родителите на Пейо искали да вземат по-голямото момче. Те упреквали 33-годишната жена, че не полага достатъчно грижи за детето.  

      В друго интервю адвокат Миглена Балджиева, която представлява Пейо Пеев по делото за бащинство разкри, че децата на Габриела са при майката на Пейо Пеев. Те й били предадени от полицаите веднага след задържането на двете жени.

      В момента децата са настанени временно там, тепърва предстои съдът в едномесечен срок да каже кой ще отглежда децата, обясни магистрат. Водещ е интересът на децата.

      Ситуацията става още по-заплетена, защото голямото дете е от връзката на Габриела и Пейо, а за малкото, което още е кърмаче, претендира бившият депутат Велико Минков. Пейо Пеев също бил категоричен, че детето не е негово. Била му взета и ДНК проба. Велико Минков води дело за бащинство, на което е даден ход, но на практика засега има само размяна на документи. Не е известно засега Габриела да е дала ДНК проба, както и да е взета такава от бебето. Това, че е обвиняема по дело за тежко криминално престъпление, не е пречка пред делото за бащинство. Дори и под домашен арест, тя има право да се явява или не на този процес, да оспорва доказателствата на другата страна, или да иска събиране на нови.

      Делото за бащинството е от т. нар. дела за произход и за това се гледа на три инстанции – окръжен, апелативен и върховен съд. За това адвокатът на Велико Минков Пламен Борисов прогнозира в интервю за „24 часа“, че това дело може да отнеме години и детето да стане на 3-4, докато се разреши въпросът с бащинството. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ