неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      100 лв. глоба за куче без повод в парка

      100 лева е първоначалната глоба за разходка на куче без повод или за неносене на паспорта на домашния любимец, напомнят от Столичен инспекторат. При повторно нарушение глобата се увеличава.

      Всеки собственик на четириного е длъжен да държи кучето си на каишка по време на разходка, да носи паспорта му, а животното да има поставен микрочип и актуална ваксина против бяс и да е регистрирано в районната администрация.

      Намордника е задължителен само за кучетата, които са доказано агресивни.

      „За миналата година сме проверили над 2900 собственика на домашни любимци, от които 200 са с нарушения – водене без повод или паспорт или ухапвания на друго животни или човек. Нашите ежедневни проверки показват, че с всяка година собствениците на кучета се научиха да спазват правилата – носят снимки на паспорта, имат микрочип и ваксина против бяс. Най-честите нарушения са, че ги водят без повод“, казва пред БНТ  д-р Божидара Гинчева, началник сектор в Столичен инспекторат.

      Домашните любимци могат да се пускат свободно само с специалните площадки за разходка на кучета, напомнят още от инспектората. Проверките по парковете продължават.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ