петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Николов за ситуацията с мигрантите: Амбицията ми не е само да работим с цифри, но и да чуваме гражданите

      Започна извънредното заседание, свикано от председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров. Общинските съветници ще разгледат темата за сигурността в София. В самото начало на заседанието те почетоха паметта на патриарх Неофит с минута мълчание.

      Според Любомир Николов, директор на СДВР, има спад на престъпленията и увеличаване на разкриваемостта им.

      „Моята амбиция не е само да работим с цифри, но и да чуваме гражданите. Да знаем във всеки един момент какви са техните проблеми и да гарантираме сигурността им. Скритата латентна престъпност е бич за нас и гражданите трябва да са нашия естествен партньор в битката с престъпността“, каза той.

      От своята страна председателят на Държавна агенция за бежанците към МС Мариана Тошева заяви, че за тях като агенция е изключително важна обратната връзка с гражданите.

      „Да, тя е критична. Аз също съм жител на Овча Купел, а синът ми учи в НБУ и следим какво се случва. Освен частните фирми, които охраняват нашите центрове, поддържат връзка с компетентните органи –  в случая с 6-то РПУ. Центъра е с капацитет от 700 места, ние го поддържаме с капацитет от около 400, защото е изключително амортизиран. В центровете има вечерни часове и полагаме усилия да се спазват. Има система от наказания, най-тежкото е да се премести лицето в център от затворен тип. Още преди 6-7 години с районният кмет на Витоша направихме пробив и започнахме да взимаме семейства бежанци. Можем да ги приобщаваме и да не се говори за мигрантите като проблем“, каза тя.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ