Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Манов: Осъществява се поредната грандиозна измама за 100 млн. лева от прословутата обществена поръчка за газохранилището в Чирен

          „Осъществява се поредната грандиозна измама за 100 млн. лева от прословутата обществена поръчка, която е за разширението на подземното газохранилище в Чирен.“

          Това заяви енергийният експерт Красимир Манов в ефира на „Евроком“.

          „Всички мълчат. Използвам случая да благодаря на единствения народен представител, който обърна внимание и сезира министъра с въпрос – Радостин Василев“, уточни Манов.

          „Тук става въпрос за 100 млн. лева. От 220 млн. лева поръчка, те искат да откраднат – 100 млн. лева. Всички мълчат, защото всички са част от сглобката. В тази обществена поръчка са похарчени и евросредства. Има една опасност, за която не си дават сметка – с това, което се опитват да правят и да преофрматират самите конструкции на сондажите може да стане и открит фонтан и може и хора да загинат“, подчерта експертът. 

          „Самата обществена поръчка е зададена да се прави с наклонени сондажи, които са три пъти по-скъпи от вертикалните сондажи. Те използват геоложкото моделиране, което са възложили след сключване на договора по обществената поръчка, а би трябвало това нещо да стане преди обществената поръчка, за да променят конструкцията на сондажите, да направят сондажите вертикални, което значително ще намали разходите по осъщестяването на обществената поръчка и от тези 220 млн. лева около 100 млн. лева ще им остане печалба. 
          Това е изключително опасно нещо“, поясни Манов.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions