събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Митрополит Антоний: Всеки има човешки слабости, но митрополит Николай прави всичко с вяра и любов

      „Всеки един от нас има своите човешки слабости, но митрополит Николай е показал на дело – като видим и пловдивската епархия в какво състояние бе заварена, в какво състояние е в момента. Така, че всичко, което бъде казано, можем да видим на дело какво е направено, наистина с твърда вяра и любов“. Така митрополит Антоний коментира отказа на пловдивския митрополит Николай да не участва в избора на наместник-председател в ефира на БНТ.

      „Всеки има право със своя собствена воля да обяви своето изявление. Доста пространно го е изложил в своето слово. И той изказва своето разочарование, което вижда в онези, които като че ли из ръцете им се изплъзва БПЦ. Това са хората на Държавна сигурност, които се опитваха през годините назад във времето да манипулират Българската православна църква и в момента виждаме техните деца по екраните на нашите родни медии, които говорят, като че ли изкарват своите страхове напред, и ги вменяват на нашия народ“.

      Митрополитът се включи с коментар и по повод гладната стачка на отец Иван в знак на протест и несъгласие с решението на Светия синод да касира изборите за митрополит на сливенска епархия.

      „Това е едно самочиние, което е породено от гордостта на този свещеник и това е един умишлен опит за самоубийство и манипулация на общественото мнение, защото знаем, че всичко в църквата се прави с благословение“, заяви митрополит Антоний – западно и средноевропейски митрополит в БНТ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ