неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ООН: Досега 360 000 палестинци са избягали от Рафах

      Около 360 000 жители на ивицата Газа са избягали от град Рафа в южния палестински анклав, след като Израел нареди евакуацията на част от града миналата седмица, съобщи Агенцията на ООН за помощ и работа за палестинците в Газа (UNRWA).
      В същото време Министерството на здравеопазването в Газа, което се управлява от Хамас, заяви, че здравната система е застрашена от колапс „в рамките на часове“, борейки се с блокираните доставки на гориво през ключови пропускателни пунктове, съобщи The Times of Israel.
      „Само часове ни делят от колапса на здравната система в ивицата Газа поради липсата на необходимото гориво за работа на генератори в болници, линейки и за транспортиране на персонал“, се казва в изявление на министерството.
      Израелските отбранителни сили (IDF) миналия понеделник започнаха да евакуират палестинци от източните покрайнини на Рафа, преди израелските сили да влязат в района.
      Агенцията на ООН за помощ и работа за палестинците в Газа (UNRWA) заяви, че около 300 000 души са били засегнати от заповедите за евакуация в Рафа и Джабалия, но че числата вероятно могат да бъдат по-високи, тъй като те са гъсто населени райони. Около милион палестинци, избягали от конфликта в други части на анклава, намериха убежище в Рафах.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ