четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Двама мъже в Англия са обвинени в заговор с картечница за убийство на евреи

      Двама мъже се явиха пред британски съд във вторник, обвинени в планиране на нападение и убийство на членове на еврейската общност с автоматични оръжия в северозападна Англия.

      36-годишният Уалид Саадауи и 50-годишният Амар Хюсеин бяха обвинени в подготовката на терористични актове, съобщи полицията в Голям Манчестър. Трети мъж, по-малкият брат на Уалид Саадауи – Билел, на 35 години, беше обвинен в неразкриване на информация за терористичен акт.

      Прокурорите казаха, че Саадауи и Хюсеин са планирали да извършат нападение, вдъхновено от групировката „Ислямска държава“, използвайки автоматични оръжия. Техните цели включват еврейската общност в Северозападна Англия и правоприлагащите органи и военен персонал.
      Консултативният орган по сигурността на евреите, CST, заяви, че обвиненията са много сериозни и са част от тенденцията за нарастващи нива на антисемитска престъпност.

      „Това е един от редица скорошни и продължаващи случаи, които показват защо еврейската общност се нуждае от толкова обширни мерки за сигурност и защо продължаващото ни партньорство с полицията и правителството е толкова жизненоважно“, се казва в изявление на CST.

      Полицията каза, че осъзнава влиянието, което подробностите за заговора биха могли да имат върху еврейската общност, като добави, че не вярва, че има по-голям риск за обществото.

      „Днешното първо явяване в съда очерта някои обезпокоителни и тревожни подробности относно предполагаем терористичен заговор, за който твърдим, че е планиран от заподозрени от Голям Манчестър“, каза помощник-началникът на полицията Роб Потс.

      „Знаем колко значително ще бъде въздействието на това. Особено за нашата еврейска общност в Голям Манчестър и в цялата страна.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ