петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Присъдите на петимата българи, обвинени в измама в Обединеното кралство, ще са ясни в четвъртък

      Петимата български граждани, обвинени в една от най-крупните измами със социални помощи в Обединеното кралство, се явиха днес в лондонския съд в Ууд Грийн. Присъдата обаче се очаква да стане известна едва в четвъртък.

      Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Панева, които са пуснати под гаранция, се явиха лично в съда. Петият обвиняем – Гюнеш Али, смятан за шефа на групата, също се яви лично, но с полицейски ескорт.

      Прокурорът отново повтори обвиненията в измама и пране на пари, подкрепени с още доказателства. Измамата е на стойност близо 54 милиона паунда, като е известно, че за петгодишен период са подадени поне 6 000 фалшиви молби за социални помощи.

      Измамниците са си служили с подправени или напълно фалшиви документи, като се започне от документи за самоличност до фишове за заплати, подправени писма от наемодатели, работодатели и лични лекари. 

      Използвани са били дори фалшиви актове за раждане на деца като начин властите да бъдат по-благосклонни при отпускането на помощи.

      Голяма част от получените пари са изпрани през многобройни банкови сметки или са теглени в брой.

      Смяташе се, че днес ще бъде произнесена присъдата срещу българската група измамници, но в хода на съдебното заседание стана ясно, че процесът ще продължи още два дни и най-вероятно в четвъртък, ако не се случи нещо непредвидено, ще научим съдбата на обвиняемите, които се бяха признали за виновни при първото си явяване в съда на 10 април.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ