петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Кузмов за чистката на кметове: В закона никъде е казано, че е забранено да си съдружник на дружество

      ,,Ние сме във процес съдебни дела. Фирмите, за които съм преследван, нямат  търговска дейност и също така да може да се погледат моите декларация официално от КОМПИ- всичките тези фирми аз съм ги подал на време.“

      Това заяви доскорошният кмет на ,,Оборище“ Георги Кузмов в предаването ,,Евродиков“ по отношение на остраняването на кметове в Столичния общински съвет, който също бе премахнат от поста си заради обвинения за участие в търговски дружества. 

      ,,В закона никъде е казано, че е забранено да си съдружник. Това, което установявам е, че в сигнала до мен, е че в ОИК не правят разлика между едноличен търговец и ООД. Няма съдебна практика, в която да е премахнат съдружник на дружество, просто, защото е съдружник, нямаше практика и да махат кметовете преди да е свършило съдебното дело. От тази година започна тази тенденция. Един орган, който има мнозинство, който е политически, взима решение да те отстрани и после те пуска на съда и какво ще кажеш- ще се види“, коментира още Кузмов. 

      ,,Факт е, че е едно и също мнозинство се получи, когато махнаха в СОС шефовете на общинските дружества. Тоест ПП-ДБ и СС останаха сами и всъщност опозицията махна шефовете на дружествата. В ОИК, при мен, се случи същото. Общо са 38 души, 28 гласуват за отстраняването ми и само 10, които са представители на ПП-ДБ остават сами“, сподели доскорошният кмет.

      Кузмов заяви, че ще обжалва решението в съда. 

      ,,Разбира се, че обжалвам. Това същото дело, но по друга пътека- обжалвам и отстраняването ми като кмет на Оборище предварително. Законът е позволил на ОИК да маха кметовете, но според мен това трябва да става при доказани нарушения“. 

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ