понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Изтребители на НАТО срещу СУ-27 от ескорта на Сергей Шойгу

      Изтребители на НАТО са качени във въздуха заради самолета на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу над Балтийско море.

      Изтребителите Boeing F/A18 на ВВС на Кралство Испания са част от въздушната полиция на НАТО от военната база Шяуляе в Литва.

      Тези изтребители пазят въздушното пространство над Литва, Латвия и Естония.

      „Руски самолет, придружаван от поне един руски изтребител е бил засечен над Балтийско море“, потвърди пред „Интерфакс“ офицер от щаба на НАТО в Брюксел.

      Изтребителите на Балтийската въздушна мисия на НАТО са се качили във въздуха, за да идентифицират самолета. Самолетът и руският изтребител са минавали на границата на въздушното пространство на балтийските държави.

      „След идентифицирането на самолета изтребителите на НАТО се върнаха на базата. НАТО не разполага с информация кой точно е бил на борда“, обясниха още в щаба на Алианса.

      Руското военно ведомство твърди, че един от изтребителите на НАТО е бил изтласкан от придружаващите самолета на министъра два руски Су-27. Сергей Шойгу е летял с експорт от бойни самолети от Калининград за Москва.

      През 2018 г. Сергей Шойгу се оплака от авиацията на НАТО в Балтийския регион. „Повиши се интензивността на полетитите на натовската авиация край границите на Русия. Рязко нарасна опасността от провокации и военни инциденти“, предупреди министърът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ