петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Хакват смартфони и през You tube

      За всички притежатели на смартфон – той може да бъде хакнат чрез гласови команди от видео в YouTube. Това са установили учени от Калифорнийския университет Бъркли и Университета Джорджтаун, пишат technews.bg и vesti.bg. Атаката се осъществява след като се използват скрити гласови команди.Тези команди са недоловими за човешкото ухо, но се възприемат от мобилното устройство. Достатъчно е потребителят да разгледа видео в YouTube, за да бъде хакнато неговото мобилно устройство.

      Оказва се обаче, че няма значение на какво устройство се възпроизвежда злонамереното видео – смартфон, компютър, таблет или телевизор. Всички команди се възприемат от гласови помощници като Google Now, Siri и Cortana, инсталирани на мобилната ви джаджа. Подобна възможност позволява на атакуващите да инсталират вредни програми, с помощта на които могат да правят изменения в конфигурацията на устройството или да крадат лични данни.

      Потребителите могат да се предпазят от заплахата като забранят получаването и изпълнението на гласови команди. Генералното решение е да се разработят по-добри инструменти за разпознаване на глас, заключават изследователите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ